Over de lachende Chinees

Onze geschiedenis

De lachende Chinees is een initiatief in Rotterdam Noord van Hao-en Looi, nabij de spoorbogen en het Insulindeplein. Hao-en was al bekend geworden door het maken van de lekkerste hamburger van Rotterdam (2015) en de lekkerste wafel van Nederland (2017). Hij opereerde vanuit zijn American Diner “Gracy’s” aan het stadhoudersplein in Rotterdam (tegenover Pathé bioscoop) en experimenteerde met verschillende creatieve culinaire technieken, toen hij de gouden recepten vond.

Inmiddels zoekt Hao-en weer meer zijn roots van de Chinese keuken op en wil hij ook hier vernieuwende, verrassende en creatieve kooktechnieken gebruiken om traditionele Chinese gerechtjes zoals wonton, dim sum, ramen, dumplings en andere in een nieuw jasje te gieten. Daarmee was het idee voor “de lachende Chinees” geboren!

De altijd goedlachse, energieke en optimistische Hao-en kan als geen ander jou blij maken met heerlijk eten en een goed praatje over een kopje koffie of een drankje.

Horecava 2017 1e plek beste wafel
hao-en looi horecava 2016
Horecava 2016 Wafel winnaars
 • Culinaire loopbaan van Hao-en Looi

  Beknopt overzicht van de culinaire stappen en mijlpalen van Hao-en Looi, eigenaar en chef van de lachende Chinees & American Diner Gracy’s

 • 2003

  Afgestudeerd Zadkine, zwk nivo 4

 • 2009

  Bachelor toegepaste onderwijskunde (B.Ed.), universiteit van Amsterdam (UvA)

 • 2009

  Docent bij de Lentiz onderwijsgroep geworden en nu nog steeds!

 • 2013

  Master in toegepaste onderwijskunde (M.Ed.), universiteit van Amsterdam (UvA)

 • 2014

  gracy's rotterdam

  Opent eigen zaak Gracy’s op het Stadhoudersplein in Rotterdam, pal naast de stadsschouwburg en tegenover de Pathé bioscoop, op loopafstand van de Doelen.

  Eerste “slow cook” hamburgerzaak in Rotterdam.

 • 2015

  Gracy’s slow-cooked hamburger van de Josper grill wordt verkozen tot beste hamburger van Rotterdam. (bron: Thatguyfromrotterdam.com)

 • 2016

  Hao-en wint op de horecava 2016 de 2e prijs voor de “lekkerste wafel” van Nederland met de wafel genaamd Honey Wafflelicious. Het is wél de lekkerste wafel in de regio Rotterdam, want de winnaar zit dat jaar in Volendam. (bron: Misset Horeca)

 • 2017

  Na een jaartje perfectioneren van Belgische wafels, wint Hao-en op de volgende horecava dan tóch de 1e prijs voor de “lekkerste wafel” van Nederland met zijn Gracy’s wafel. (bron: Misset Horeca).

  Het was een typisch Hollandse wafel waarin gebruik was gemaakt van de combinatie van hopjes, zoete drop, roomboter en stroopwafel.

  Misset Horeca
 • de lekkerste wafel 2017
 • 2020

  De lachende Chinees opent in Rotterdam Noord op 18 augustus in het midden van de Corona crisis rond het COVID-19 virus.


‘Hao-en is een eindeloze bron van ideeën, inspiratie en mogelijkheden. Er komt geen einde aan maar op de een of andere manier is dat nooit erg.’

Christian Peper